X

08/09/2019

Verslag Foto's

Hoog Flandrien-gehalte tijdens Vlaanderens mooiste

Dé Ronde van Vlaanderen in de zomer had alles wat een klassieker nodig had. De deelnemers gingen over kasseistroken en hellingen in wisselvallig weer. Ze kregen wind en regen te verwerken, maar ze konden ook genieten van veel zon.

Lees meer

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van Vlaanderens Mooiste! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto's om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Zoek je foto's op

Sport Vlaanderen - #sportersbelevenmeer

Als sporter maak je wat mee. Of je nu een prachtige zonsondergang ziet tijdens het lopen, een hert ziet oversteken als je aan het fietsen bent of je gewoon geweldig amuseert met een potje voetbal. Je beleeft gewoon meer. En daarom wil Sport Vlaanderen graag zoveel mogelijk mensen aan het sporten krijgen. En daar kan jij bij helpen. Door jouw sportervaringen te delen met de hashtag #sportersbelevenmeer, bijvoorbeeld. Maar vooral door mee te doen met één van de vele initiatieven die elke dag worden georganiseerd. Tijdens Vlaanderens Mooiste werken we samen met Sport Vlaanderen om jou meer te laten beleven!

E-bikes meer dan welkom!

Zijn je benen nog niet helemaal klaar voor de Vlaamse Ardennen? Of wil je jouw tocht door de Vlaamse Ardennen rustig afleggen? Kom dan met de E-bike afgezakt naar Geraardsbergen! We zorgden voor een tocht van 23 en 60 km die perfect met de meeste E-bikes kunnen worden overbrugd. Daarnaast zorgen we op elke bevoorrading en de start/finish locatie voor oplaadpunten zodat jouw batterij net wat langer mee kan!

Fietsquiz met het hele gezin

Vlaanderens Mooiste staat helemaal in het teken van de Ronde van Vlaanderen. Tijdens de gezinstocht van 23 km krijg je dan misschien niet de echte kasseihellingen voor de wielen geschoven, maar met onze Ronde van Vlaanderen-fietsquiz dompelen we je wel onder in de geschiedenis van 1 van de grootste ééndagswedstrijden ter wereld. Tijdens je tocht door de Vlaamse Ardennen krijg je 10 vragen over de Ronde van Vlaanderen, beantwoord je ze allemaal goed, dan krijg je van ons een leuk gadget! Geen zorgen, we zorgen sowieso ook voor een troostprijst mocht je ergens de mist zijn in gegaan.


Wist je trouwens dat kinderen onder de 12 jaar gratis deelnemen? Zij dienen zich in te schrijven op de dag van het event en betalen enkel de waarborg voor het kaderplaatje die je bij het terugbrengen van het kaderplaatje terug krijgt.

Parcours

Hou je van de mythische hellingen en kasseistroken in de Vlaamse Ardennen? En kan je niet wachten om hen te verkennen in september? Dan is Vlaanderens Mooiste zeker iets voor jou. In de ritten van 90, 119 of 169 km krijg je de kans om jouw goede benen boven te halen. Hou je het liever iets rustiger? Kies dan voor een kortere afstand van 23 of 60 km. Perfect om samen met jouw familie of als beginnende wielertoerist de Vlaamse Ardennen te verkennen.

Ook al nieuwsgierig naar het parcours? Ontdek hieronder alvast de belangrijkste hellingen en kasseistroken.

Bekijk het parcours

Parcoursoverzicht

Parcours Paterberg

1. Paterberg

Nog geen 400 meter lang, maar wel een van de lastigste hellingen in de Vlaamse Ardennen. De Paterberg kent een gemiddeld stijgingspercentage van 12,5 %. Sinds 1986 dokkert het peloton tijdens de Ronde van Vlaanderen over de kasseien van deze heuvel in Kluisbergen, nu is het jouw beurt!

Meer info

Parcours Oude Kwaremont

2. Oude Kwaremont

Vanaf 2012 maakt de Oude Kwaremont deel uit van de finale bij de profs. Het is de voorlaatste helling die de profs betwisten. Net zoals in de voorbije edities van de Ronde, zou deze helling wel eens voor de beslissing kunnen zorgen. De steilste kilometer heeft een stijgingspercentage van 11%. Pak hier uit met een demarrage zoals Alberto Bettiol dat deed tijdens de voorbije Ronde.

Meer info

Parcours Haaghoek

3. Haaghoek

Ook de Haaghoek kon niet niet ontbreken in jouw rit. Deze kasseiweg in Sint-Kornelis-Horebeke zou wel eens voor een schifting kunnen zorgen in Vlaanderens Mooiste. Na de Haaghoek is het einde nog niet in zicht, want dan wacht nog de steile Leberg op jou!

Parcours Muur van Geraardsbergen

4. Muur van Geraardsbergen

De Muur van Geraardsbergen laten we zeker niet links liggen. De Muur schittert sinds 2017 opnieuw in het parcours van de Ronde en dus ook in jouw tocht. Je krijgt er 1 km lang kasseien voorgeschoteld, met een maximum stijgingspercentage van maar liefst 20%.

Meer info

6D sports nutrition

6D sports nutrition zorgt ervoor dat jij genoeg energie hebt voor je heldentochten. Bekijk hieronder hun voedingsschema om in topvorm aan de start (en finish!) te staan.Peloton Cycling Team

Word jij onze kopman of kopvrouw?

Het Peloton Cycling Team brengt gepassioneerde fietsers zoals jij samen en laat je genieten van wat jou het dierbaarst is: jouw koersfiets!

Niets leukers dan samen stoempen, klimmen, nieuwe wegen ontdekken, afzien en nagenieten. Tempo en snelheid is bijzaak. Fun is het doel.

Laat je meedrijven in het wiel, of zet je op kop, en maak deel uit van onze wielerclub!

Sluit je hier aan bij ons Peloton

The essential Guide for cycling in Flanders

Cycling in Flanders is een project van Toerisme Vlaanderen om de buitenlandse wielertoerist te overtuigen om minstens 1 maal in zijn leven een kasseihelling onder zijn/haar wielen te schuiven.

Wil je meer weten?

www.cyclinginflanders.cc

Neem deel en steun de strijd tegen diabetes!

Diabetes Liga

Diabetes dreigt een wereldwijde epidemie te worden. Tegen 2030 heeft 1 op de 10 mensen diabetes, dat zijn meer dan 1 miljoen mensen. Schrikwekkende cijfers. Bij type 2 diabetes, de meest voorkomende vorm zijn ongezond eten en te weinig bewegen de grote boosdoeners.

Daarom willen wij diabetes onder de aandacht brengen en aantonen dat sportieve prestaties perfect haalbaar zijn voor mensen met diabetes, type 1 of type 2, mits uiteraard de nodige medisch begeleiding. Daarnaast vestigen wij de aandacht op de preventieve kracht van beweging bij mensen die een verhoogd risico hebben op type 2 diabetes. Beweging is immers een essentiële pijler in zowel de behandeling als de preventie van diabetes.

Steun de strijd tegen diabetes en stort 5 euro extra bij je inschrijving voor Vlaanderens Mooiste!

Contact

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in uw ervaring van ons evenement. Wij horen graag uw opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar uw reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton

Event mogelijk gemaakt door