X

08/09/2019

Info Inschrijven

VLAANDERENS MOOISTE

Kijk je er naar uit om de hellingen van de Ronde te betwisten in de zomer? Schrijf je dan in voor Vlaanderens Mooiste, de Tour of Flanders summer edition! Het parcours geeft jou de kans om te proeven van zowel de huidige als de vorige hellingen en kasseistroken uit de Ronde. Van de Muur van Geraardsbergen tot het duo Oude Kwaremont en Paterberg, niets is te gek voor deze cyclo. Duid zondag 8 september nu al aan in jouw agenda, want deze tocht over historische wegen wil je toch niet missen?

Je kan kiezen uit 5 afstanden: 23 km, 60 km, 90 km, 119 km, 169 km. De langste afstand is voor de echte Flandriens onder ons. Ben je een beginnende fietser? Niet getreurd, want ook bij de kortere afstanden krijg je de kans om enkele kuitenbijters te trotseren op jouw eigen tempo.

Parcours Praktische info

DE RONDE VAN VLAANDEREN

De Ronde van Vlaanderen is de hoogmis van het Vlaamse wielervoorjaar. Ieder jaar strijdt het peloton daar voor de overwinning in het prachtige decor van de Vlaamse Ardennen. Deze iconische koers lokt een massa wielergekke toeschouwers naar Vlaanderen om te supporteren voor hun favoriete Flandrien. De Oude Kwaremont en de Paterberg zorgen telkens weer voor spektakel en spelen een cruciale rol in de finale. Op 7 april 2019 kroonde de Italiaan Alberto Bettiol zich tot de koning van Vlaanderen. Plaats je ook zoals Bettiol jouw demarrage op de Oude Kwaremont? Mis Vlaanderens Mooiste dan niet!

Sport Vlaanderen - #sportersbelevenmeer

Als sporter maak je wat mee. Of je nu een prachtige zonsondergang ziet tijdens het lopen, een hert ziet oversteken als je aan het fietsen bent of je gewoon geweldig amuseert met een potje voetbal. Je beleeft gewoon meer. En daarom wil Sport Vlaanderen graag zoveel mogelijk mensen aan het sporten krijgen. En daar kan jij bij helpen. Door jouw sportervaringen te delen met de hashtag #sportersbelevenmeer, bijvoorbeeld. Maar vooral door mee te doen met één van de vele initiatieven die elke dag worden georganiseerd. Tijdens Vlaanderens Mooiste werken we samen met Sport Vlaanderen om jou meer te laten beleven!

E-bikes meer dan welkom!

Zijn je benen nog niet helemaal klaar voor de Vlaamse Ardennen? Of wil je jouw tocht door de Vlaamse Ardennen rustig afleggen? Kom dan met de E-bike afgezakt naar Geraardsbergen! We zorgden voor een tocht van 23 en 60 km die perfect met de meeste E-bikes kunnen worden overbrugd. Daarnaast zorgen we op elke bevoorrading en de start/finish locatie voor oplaadpunten zodat jouw batterij net wat langer mee kan!

Fietsquiz met het hele gezin

Vlaanderens Mooiste staat helemaal in het teken van de Ronde van Vlaanderen. Tijdens de gezinstocht van 23 km krijg je dan misschien niet de echte kasseihellingen voor de wielen geschoven, maar met onze Ronde van Vlaanderen-fietsquiz dompelen we je wel onder in de geschiedenis van 1 van de grootste ééndagswedstrijden ter wereld. Tijdens je tocht door de Vlaamse Ardennen krijg je 10 vragen over de Ronde van Vlaanderen, beantwoord je ze allemaal goed, dan krijg je van ons een leuk gadget! Geen zorgen, we zorgen sowieso ook voor een troostprijst mocht je ergens de mist zijn in gegaan.


Wist je trouwens dat kinderen onder de 12 jaar gratis deelnemen? Zij dienen zich in te schrijven op de dag van het event en betalen enkel de waarborg voor het kaderplaatje die je bij het terugbrengen van het kaderplaatje terug krijgt.

Parcours

Hou je van de mythische hellingen en kasseistroken in de Vlaamse Ardennen? En kan je niet wachten om hen te verkennen in september? Dan is Vlaanderens Mooiste zeker iets voor jou. In de ritten van 90, 119 of 169 km krijg je de kans om jouw goede benen boven te halen. Hou je het liever iets rustiger? Kies dan voor een kortere afstand van 23 of 60 km. Perfect om samen met jouw familie of als beginnende wielertoerist de Vlaamse Ardennen te verkennen.

Ook al nieuwsgierig naar het parcours? Ontdek hieronder alvast de belangrijkste hellingen en kasseistroken.

Bekijk het parcours

Parcoursoverzicht

Parcours Paterberg

1. Paterberg

Nog geen 400 meter lang, maar wel een van de lastigste hellingen in de Vlaamse Ardennen. De Paterberg kent een gemiddeld stijgingspercentage van 12,5 %. Sinds 1986 dokkert het peloton tijdens de Ronde van Vlaanderen over de kasseien van deze heuvel in Kluisbergen, nu is het jouw beurt!

Meer info

Parcours Oude Kwaremont

2. Oude Kwaremont

Vanaf 2012 maakt de Oude Kwaremont deel uit van de finale bij de profs. Het is de voorlaatste helling die de profs betwisten. Net zoals in de voorbije edities van de Ronde, zou deze helling wel eens voor de beslissing kunnen zorgen. De steilste kilometer heeft een stijgingspercentage van 11%. Pak hier uit met een demarrage zoals Alberto Bettiol dat deed tijdens de voorbije Ronde.

Meer info

Parcours Haaghoek

3. Haaghoek

Ook de Haaghoek kon niet niet ontbreken in jouw rit. Deze kasseiweg in Sint-Kornelis-Horebeke zou wel eens voor een schifting kunnen zorgen in Vlaanderens Mooiste. Na de Haaghoek is het einde nog niet in zicht, want dan wacht nog de steile Leberg op jou!

Parcours Muur van Geraardsbergen

4. Muur van Geraardsbergen

De Muur van Geraardsbergen laten we zeker niet links liggen. De Muur schittert sinds 2017 opnieuw in het parcours van de Ronde en dus ook in jouw tocht. Je krijgt er 1 km lang kasseien voorgeschoteld, met een maximum stijgingspercentage van maar liefst 20%.

Meer info

Praktisch

Deelnamepakket voor elke deelnemer

 • Een verzekering (geen helm = niet verzekerd)
 • Seingevers op het parcours en aan de start/finishlocatie
 • Een uitgebreide bevoorrading* aan elke controlepost met 6D sportvoeding en -drank, water en een uitgebreid assortiment aan koeken en fruit
 • Technische bijstand
 • Infokaart met hellingen, kasseistroken en bevoorradingen
 • Perfecte signalisatie op het parcours
 • Medische service op iedere controlepost en aan de aankomst
 • Koffie aangeboden voor de start
 • Massage bij de finish

* Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje! Deelnemers zonder kaderplaatje worden niet op het parcours toegelaten.

Bevoorradingen

 • 169 km: 3 bevoorradingen
 • 119 km: 2 bevoorradingen
 • 90 km: 1 bevoorrading
 • 60 km: 1 bevoorrading
 • 23 km: Bevoorrading bij de start

Overnachting

Meer info over de overnachtingsmogelijkheden vind je via volgende toeristische diensten:

Afhalen deelnamepakket

Bij je online inschrijving krijg je van ons meteen een e-ticket toegestuurd. Op vertoon van je e-ticket (geprint of op smartphone) kan je ter plaatse je kaderplaatje afhalen aan de Scan & Ride balies. Dankzij de Scan & Ride hoef je zelfs niet meer van de fiets en verlies jij geen tijd aan de start van jouw favoriete wielertocht!

Schrijf je liever ter plaatse in? Dat kan, dan krijg je van ons na betaling meteen je kaderplaatje.

Technische service

Zowel bij de start als op het parcours helpen onze mekaniekers je graag verder in geval van pech.
Bij onherstelbare schade aan je fiets, kan je steeds beroep doen op het noodnummer dat je kan terugvinden op je kaderplaatje.
Een bezemwagen komt je dan zo snel mogelijk ophalen.

Respecteer de wegcode en fiets proper!

De organisatie en de politie zullen toezien op het respecteren van de wegcode. Overtredingen zullen gesanctioneerd worden. Om het voortbestaan van het evenement niet in het gedrang te brengen, vragen we dus nadrukkelijk om de verkeersreglementen na te leven maar ook geen afval achter te laten of te wildplassen. Wij rekenen op een sportieve ingesteldheid van alle deelnemers. Als iedereen hier aan meewerkt, wordt 8 september opnieuw een hoogdag!

Inschrijven

Start & finish / Locatie & uren

Sporthal de Veldmuis

Felicien Cauwelstraat 39
9500 Geraardsbergen

169 km: 7u30-9u
119 km: 7u30-10u
90 km: 7u30-11u
60 km: 7u30-11u
23 km: 7u30-11u

Inschrijven

Schrijf je nu in voor Vlaanderens Mooiste en krijg de kans om als eerste in te schrijven voor De Ronde van Vlaanderen Cyclo 2020!

Parcours gekozen? Prima! Hieronder vind je alle tarieven voor Vlaanderens Mooiste.

Tarieven 23km 60km 90km 119km 169km
De Ontsnapping 8 € 10 € 12 € 15 € 17 €
Het Peloton 10 € 12 € 15 € 18 € 20 €

Schrijf je nu in aan het early bird-tarief!

Opgelet: Bij je inschrijving wordt er €5 waarborg toegevoegd voor het gebruik van je kaderplaatje dat voorzien is van een chip. Je krijgt deze waarborg terugbetaald bij aankomst of kan het inruilen voor een originele T-shirt.

Bekijk hier het deelnamepakket

Wil jij ook al inschrijven voor de Ronde van Vlaanderen Cyclo 2020? Na je inschrijving voor Vlaanderens Mooiste ontvang je een bevestigingsmail. Daarin staat een button die je rechtstreeks naar de inschrijvingspagina van Ronde van Vlaanderen Cyclo 2020 doorstuurt.

GROEPSINSCHRIJVING

 • Voor een groepsinschrijving moet je met minstens 10 personen zijn (over al de afstanden heen), ben je met minder dan wordt je groep geannuleerd en ben je de reservatie kwijt.
 • Groepsinschrijvingen kunnen enkel via de officiële online inschrijvingsmodule. Excellijsten e.d.m worden niet meer aanvaard.
 • Op het inschrijvingsformulier dien je eerst een groep aan te maken. Je ontvangt vervolgens een e-mail met de groepsnaam en je groepscode. (Met deze code en het door jou gekozen paswoord (vergeet dit niet!) kan je de groep altijd beheren.) Vervolgens kan je deelnemers toevoegen, verwijderen enz. Enkel de groepsverantwoordelijke kan deelnemers valideren. Je kan zoveel deelnemers aan je groep toevoegen als je wil.
 • Inschrijvingen kunnen als één pakket (alles samen) of individueel worden opgehaald. Geef dit duidelijk aan op het inschrijvingsformulier. Wanneer je ervoor kiest om alles samen af te halen, kan dit enkel en alleen door de groepsverantwoordelijke gebeuren. Bij individuele afhaling krijgen alle deelnemers een aparte bevestingsmail met alle info om hun nummer af te halen.
 • Wanneer je groep volledig klaar is, dan moet jij, als groepsverantwoordelijke de volledige groep betalen. De inschrijvingen zijn pas bevestigd als de groep doorgestuurd én betaald is. Op dat ogenblik kunnen er GEEN WIJZIGINGEN meer aan je groep gebeuren. Wijzigingen aan je groep kunnen dan enkel nog ter plaatse aan de inschrijvingsstand gebeuren. Hiervoor wordt een administratiekost van € 5 per wijziging aangerekend.
 • >> Ga naar de inschrijvingsmodule

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen.

Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport)arts. Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht.

Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle.

De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.


Ik doe mee

Indien u zich inschrijft verklaart u zich automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Peloton Cycling Team

Word jij onze kopman of kopvrouw?

Het Peloton Cycling Team brengt gepassioneerde fietsers zoals jij samen en laat je genieten van wat jou het dierbaarst is: jouw koersfiets!

Niets leukers dan samen stoempen, klimmen, nieuwe wegen ontdekken, afzien en nagenieten. Tempo en snelheid is bijzaak. Fun is het doel.

Laat je meedrijven in het wiel, of zet je op kop, en maak deel uit van onze wielerclub!

Sluit je hier aan bij ons Peloton

The essential Guide for cycling in Flanders

Cycling in Flanders is een project van Toerisme Vlaanderen om de buitenlandse wielertoerist te overtuigen om minstens 1 maal in zijn leven een kasseihelling onder zijn/haar wielen te schuiven.

Wil je meer weten?

www.cyclinginflanders.cc

Neem deel en steun de strijd tegen diabetes!

Diabetes Liga

Diabetes dreigt een wereldwijde epidemie te worden. Tegen 2030 heeft 1 op de 10 mensen diabetes, dat zijn meer dan 1 miljoen mensen. Schrikwekkende cijfers. Bij type 2 diabetes, de meest voorkomende vorm zijn ongezond eten en te weinig bewegen de grote boosdoeners.

Daarom willen wij diabetes onder de aandacht brengen en aantonen dat sportieve prestaties perfect haalbaar zijn voor mensen met diabetes, type 1 of type 2, mits uiteraard de nodige medisch begeleiding. Daarnaast vestigen wij de aandacht op de preventieve kracht van beweging bij mensen die een verhoogd risico hebben op type 2 diabetes. Beweging is immers een essentiële pijler in zowel de behandeling als de preventie van diabetes.

Steun de strijd tegen diabetes en stort 5 euro extra bij je inschrijving voor Vlaanderens Mooiste!

Contact

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in uw ervaring van ons evenement. Wij horen graag uw opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar uw reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton

Event mogelijk gemaakt door